Udkantsdanmark…

Image

Endnu en god weekend er blevet tilbragt i Hvide Sande. 

Jeg hoppede på toget i Aarhus til Herning, hvor P og Volvoen hentede mig. Derpå til Hvide Sande og så var det fredag aften. Vi var ude at spise, på Verdens Værste Restaurant. Håbede hele tiden, Gordon Ramsay ville kom råbende ind ad døren, og lære dem alle sammen hvor elendige de var. Men ak. Det var bare en dårlig oplevelse. Kedelig mad. “Pasta med Skaldyr” på Røgeriet. Man skulle tro, at de kunne mestre den ret, men ak. Pastaen var lige hevet ud af en frisk-pasta-pakke til 5 kr i Netto. Pastabåndene klistrede stadig sammen, og mit gæt er, at vandet ikke var helt kogende i de 2 min, de skulle have haft. Sovsen var en Karolines Karrysuppe -ikke alt for varm, og derfor ikke alt for flydende, og så 8-10 rejer med skal-hale på rundt i kanten. Rejerne var også af den dybfrosne slags, og bestemt ikke fisket i Nordsøen. Dertil kommer en yder uhøflig betjening, der lige blevet toppet af med, at vi kunne høre køkkenet og tjenerne bagtale et par gæster, da de var gået. Dejligt.. Hvad mon de sagde om os, da vi gik. Seriøst! Sådan et sted skulle da have frataget retten til at kalde sig Restaurant. Tænkt hvis det havde været en beskyttet titel…
Der er langt vej for Hvide Sande når man får sådanne dårlige oplevelser, og jeg kan helt ærligt godt forstå, at alle turisterne selv har mad med, og selv laver mad i deres campere. Det er simpelthen ikke pengene eller tiden værd. Det er sådan en skam. Det er et af de smukkeste steder i landet, og så er der bare ingen gode måder at bruge sine penge på. Dårlig oplevelsesøkonomi.

Vi tog tilbage til p-pladsen og til Volvoen og drak os lidt fulde. Det var top hyggeligt. Jeg havde set på magic sea weed, at lørdag morgen så bedst ud, så vi stod op kl 6, var på vandet kl 6:40 (som de eneste!) surfede -med delvis succes- indtil kl 8, hvor der kom andre ned mod vandet. Der var vi ved at være sultne.
Resten af dagen blev forholdene dårligere og dårligere, så vi havde uden tvivl den bedste session af alle -måske lige bortset fra den enlige surfer, der kom op, da vi gik i. Han var tidligt oppe -det må have været herligt! Der er ikke noget bedre end tidlig-morgen-sessions. Jeg er vild med det. Det er de bedste, før byen står op, når man bare sidder der, på sit lille board, ude i havet, og solen står op, dagen er helt frisk, og kroppen er ved at vågne. Oh fryd!
Det viste sig, at der var DM i surf Hvide Sande afdelingen om lørdagen, så vi var lidt spændte på, om der ville være konkurrence. Men de flyttede den om morgenen til Thorsminde, hvor der ifølge billeder og rygter skulle have været “konge forhold”. “Folk blev tubet”, lød det.
Jeg var nu meget godt tilfreds, med at fjollerundt alene med P i al anonymitet.

Søndag morgen gik det retur mod østsiden igen. Endnu en dejlig tur væk i Volvoen med alenetid og vandtid. I love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s