Komfortzonen

Som skrevet i sidste indlæg, skal dette indlæg handle om komfortzonen. Noget vi åbenbart alle sammen har, men som det har taget mig en del år, at opdage, at jeg også har i surf.

Som tidligere konkurrencesvømmer og generelt badedyr, har jeg aldrig været bange for havet og bølgerne. Større, vildere og bedre! Sådan har jeg altid tænkt. Også selv med mit board under armen. Jeg har i min begyndertid været ude på/i nogle KÆMPE vilde bølger, lavet nogle vilde wipe-outs, været virkelig lang tid under vandet, men jeg har altid kunnet padle “out in the back”, og derfor gjort det. Så jeg har faktisk aldrig rigtigt forstået det, når jeg har læst om piger, der helst ville blive lidt inde i det hvide vand/det lidt roligere vand. -Faktisk har jeg nok mest tænkt: “hvorfor pokker surfer I, når I i bund og grund har vandskræk?!”. Men måske har jeg taget fejl? Jeg har, efter jeg er flyttet til kysten, mærket en progression (også selvom jeg langt fra har surfet så meget, som jeg ville ønske). Jeg ved nu, hvad jeg går ind til, jeg har mentalt overskud til at opleve, mærke, sanse, hvad der sker, når jeg fanger bølgen og surfer den til ende. Men med dette mentale overskud, har jeg også opdaget, at jeg gør de samme fejl igen og igen. Og at jeg nogle dage kan have det helt fint med det! Det er nok dét, der er min komfortzone. Det, de andre piger, fortalte om, i forhold til at blive inde i det hvide vand.
For lang tid siden besluttede jeg, at jeg ikke ville være konkurrencemindet med surf (det har jeg været i alt andet sport, jeg har lavet) så jeg havde brug for ikke, at være det her. Men jeg må nok alligevel erkende, at jeg har behov for at presse mig ud af komfortzonen og ind i flow-kanalen (jf. Mihaly Csikszentmihalyi flowteori). Så næste gang, jeg tager ud; Så vil jeg have et fokus. En ny ting, jeg vil stile efter at mestre…

About a year and a half ago, I preached a sermon titled “Render Unto ...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s