Saltvandsshampo

Vi er ved at opruste til sommerens ferietur sydpå. Skal bruge noget saltvandsshampo. Altså sådan noget der er mega øko og nedbrydeligt, så man kan gå i bad i havet. Jeg har kigget lidt på nettet, og kan kun finde nogle svenskere, der laver det (Salt & Sjö) og nogle franskmænd, der laver det (Savon de Mer). Jeg kender det egentlig fra tyskere, så det undrer mig, at jeg ikke er stødt på et tysk mærke endnu. Og jeg undrer mig også over, at det kun findes i bådudstyrsbutikker. Men det siger vel lidt om danskernes økologi. Vi har så mange byggerestriktioner, at det stort set re umuligt at lave sådan et økohippiehus, hvor man kunne forstille sig, at man brugte saltvand til at bade i… Ja, ja, jeg leder lidt videre, og vil høre i diverse helsekostforretninger, om de skulle ligge inde med et eller andet spændende økoshampoalternativ.

3 thoughts on “Saltvandsshampo

 1. Hej 🙂
  Jeg er selv på udkig efter en shampoo til brug i saltvand, da jeg skal sejle 2 måneder i Fransk Polynesien. Efter lang tids søgning (og ingen held i danske butikker), er jeg kommet forbi dit opslag (yay). Jeg har selv kigget på Salt og Sjö – har du erfaring med den? Eller har du fundet en anden saltvandsshampoo, du vil anbefale?
  På forhånd tak.
  De bedste hilsner
  Marie

  • Hej Marie,
   Tak for dit spørgsmål.
   Jeg kan ikke lige umiddelbart finde den shampoo jeg brugte, men jeg vil gøre et nyt forsøg på “fjernlageret” senere. Men! Jeg gik dengang ind til Ren Kost i Jægergårdsgade i Aarhus, og spurgte dem til råd. Købte en klar-rødlig (ja undskyld, men det er den bedste farvebeskrivelse, jeg kan komme på) geleagtig shampoo. Det er det blødeste hår, jeg nogensinde har haft, når jeg brugte den. Så vidt jeg huske var den mudder-baseret. Du kan prøve din lokale helseforretning, og jeg skal som sagt nok lige gøre et ekstra forsøg på at finde navnet på shampooen.
   Du hører fra mig igen.
   Mvh.
   Christine

  • Hej igen Marie.
   Jeg kan ikke finde vores shampoo, men håber du har fundet noget der dur. Lad mig endelig vide, hvad du ender med. Der er ikke meget om saltvandsshampoo på nettet…
   Mvh. Christine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s