Årets første tur til Klitmøller

Da jeg jo skal blogge hver gang, jeg har været ved havet, så skal jeg blogge igen i dag. I weekenden var jeg i Klitmøller for at besøge min veninde –og selvfølgelig få mulighed for årets første surf. Det var så dejligt. Jeg er glad helt ind til knoglerne, og kan mærke boblerne i min krop endnu. Bare det at være væk og deroppe giver energi, det er som at gå offline fra dagliglivet.

Image

Det er en usandsynlig stor luksus, at tage dunjakken over nattøjet, og så trisse ned og kigge på bølgerne med en kom te i hånden, inden man har fået morgenmad. Solen skinnede hele weekenden, så det var ikke særlig svært at få lyst til at hoppe i våddragten. Og efter nu at have erfaret, hvor voldsomt lækkert det er, at kunne klæde om hjemmefra, surfe og gå direkte op i bruseren inden man tager våddragten af, ja så er jeg bare endnu mere hooked på at flytte til Klitmøller.

Vandet var selvfølgelig stadig koldt, men lørdag frøs jeg overhovedet ikke, og søndag frøs jeg en smule om fødderne –men det skyldes nok, at jeg startede med at drive for langt ned i bugten, og brugte den første time på at padle tilbage. Så i den tid kom der jo ikke rigtigt blod til fusserne.

Var ude 2 gange, én gang lørdag, og én gang søndag. De andre var ude 2 gange lørdag, men jeg kunne ikke mere pga. min ryg. Om det skyldtes at vi stod op i flere timer fredag aften, eller om den lumbale ømhed skyldtes de 1,5-2 timer vi var på vandet lørdag morgen, ved jeg ikke. Men den har jo altid drillet mig, den lænd…

Jeg havde især én god og kæmpe lang bølge lørdag –der var vidner på, så jeg ved den passede. Jeg måtte undervejs huje så meget fordi det var så sjovt, og bølgen var så lang, at jeg måtte trække vejret i min hujen også. Wuhuuu!

 

Søndag havde jeg lidt sværere ved bølgerne, der var voldsom offshore vind, og man fik alt sprayet i øjnene, så man næsten ikke kunne se og jeg så mindst 50 regnbuer på den tur. Jeg fangede egentlig bølgerne ok godt, men de brød til den forkerte side. Da jeg på ingen måde endnu kan surfe på back side, så kom jeg reelt til bare at surfe lige mod stranden, og turene var derfor korte. Men det er vel trods alt stadig vældigt ok, når nu, jeg ved, at jeg forsøgte, og at turene bare blev sådan, fordi jeg forsøgte at komme over på bagsiden.

Fredag aften var der iøvrigt Danmarks første natsurf i Vorupør. Det var en fantastisk oplevelse. Redningsbåden var ude for en sikkerhedsskyld, alle de inviterede surfere havde tracker på, og det var meget spektakulært.

Image

Se de flotte billeder her

Åh hvor jeg dog elsker Klitmøller

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s