Strandtur 2014

Jeg vil fortælle om min weekend. Som du måske allerede ved, så har min kæreste købt en Volvo TGB11 (TGB står for Terränggående bil).

Image

Vi er medlem af Volvooffroadklubben her i Danmark, som vist er den eneste af sin slags, så vi har også en svensker som medlem. Bilen er fra 1975 og er derfor en benzinslugende veteranbil, med krop og sjæl. Han elsker den. Vi har indrettet den, så vi kan sove i den, og så vi kan køre til vestkysten med surf brædder på taget. Hvert år den første weekend i marts er vi på Strandtur med klubben. Det foregår på den måde, at vi mødes lidt nord for Randers, med de, der kommer sydfra, og så kører vi ellers i samlet flok langs den jyske østkyst op til Skagen, til Højen Fyr, hvor én af klubbens medlemmer har et fantastisk sommerhus. Så står der 12 store Volvoer i klitterne og ligner små glade biller. Den første aften går med snak, fællesspisning, udveksling af røverhistorier, volvoproblemer, og gensynsglæde, akkompagneret af alkohol. Lørdag morgen er der så afgang kl. 10:00 hvor vi kører det sidste stykke ad stranden op til Grenen, hvor der så er fotosession. Image

Det er en helt fantastisk oplevelse at køre på stranden på den måde. Nå vi har taget de obligatoriske billeder på Grenen, kører vi sydpå ad stranden i retning mod Løkken, hvor vi til sidst tilslutter os Toyotaklubbens årlige strandtræf. Undervejs forlader vi kun stranden, når vi skal have frokost –på kinagrillen i Hirtshals. Det er årets omsætning for dem, det er jeg sikker på.

Image

Det er en verden, jeg ikke vidste fandtes! Offroad kørertøjer i alle afskygninger flokkes som dyrene på savannen, om det lille vandhul, hvor åen løber ud i havet. Folk kommer til fra mange lande, Tyskland, Norge, Sverige sågar Finland.Image

Sidst på eftermiddagen, når vi har kigget på de store biler plaske rundt længe nok, vender vi bilerne mod nord, og kører igennem et bunkerområde og hen til den sammenfaldne opkørsel til Nr. Lyngby. Det er i virkeligheden det sværeste og mest off roade sted på turen, og jeg må indrømme, at da Peter kørte op, turde jeg ikke kigge. Men det gik super godt! Lørdag aften er der så generalforsamling i klubben i formandens sommerhus i Nr. Lyngby.

Image
Vi tog hjem til far i Skallerup (15 min kørsel derfra) og overnattede der. Det var rigtig hyggeligt og søndag morgen hjalp vi far med at fælde et træ, som vi skulle bruge volvoen til.

Søndag går det hjem over efter morgenmaden, der er bilstrand fra Løkken og ned til Rødhus, så de sidste tilbageblivende biler kørte igen i samlet flok den sidste time langs vandet, inden vore veje skiltes ”på land”.

Image

Image

En hel weekend har jeg haft havet på højre side, og hele tiden tænkte jeg: ”dér er en bølge. Dér er en bølge, og dér er en lille bitte bølge, man måske kunne surfe…. Dér er en bølge…….Uh dér er også en bølge”. Bare jeg dog havde haft mit board med, og kunnet have surfet. Men på selve turen ville der ikke være tid til det alligevel. Det gode ved denne tur er dog, at jeg jo troede man kun kunne surfe i Danmark ved Klitmøller og i Hvide Sande. Det er helt sikkert også de bedste steder, men jeg tror godt man kunne finde andre steder længere nord på. Og det ville være rart, da det jo er deroppe sommerhuset ligger. Så jeg bliver nødt til at tage til Skallerup med board og Volvo og så få undersøgt området ordentligt. Tænk hvis man kunne finde en surfbar bølge deroppe. Tænk hvis man kunne klæde om hjemmefra. Så ville alting være meget nemmere…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s